Skip to content

Mies tutkii kaaviota kannettavan näytöllä

Rakennusautomaatiojärjestelmät ja räätälöidyt ratkaisut

Rakennusautomaatio on välttämättömyys. Yksikään rakennus ei toimi ilman sitä. Tarvitset kiinteistölle räätälöidyn rakennusautomaation. Parhaimmillaan rakennusautomaatio toimii niin, ettei kiinteistön käyttäjä huomaa sitä arjessaan. Oumanilta saat rakennusautomaation kokonaisjärjestelmän sekä kiinteistölle räätälöidyt ratkaisut.

Ouman-järjestelmät ovat helppokäyttöisiä ja tietoturvallisesti siirrettävissä etähallintaan. Etähallinta tehostaa kiinteistön prosessien hallintaa ja helpottaa kiinteistöhuollon työtä.  Ouman-automaatiojärjestelmään on liitettävissä mm. lämmitysenergian ja veden kulutusseuranta. Etähallinnan avulla valvonta on yksinkertaista ja poikkeukset havaitaan nopeasti.

Lue lisää Ounet-nettivalvomosta

Voimme toimia niin laitetoimittajana kuin laiteasentajana. Voimme myös käyttää ja valvoa kiinteistösi LVI- prosesseja. Sinä valitset teille parhaimman tavan toimia.

Lue lisää Ouflex-järjestelmästä

Keskimäärin 10 % pienemmät lämmityskustannukset

Ouman-järjestelmällä ja sen ammattimaisella käytöllä olemme säästäneet keskimäärin yli 10 % kiinteistön vuosittaisista lämmityskustannuksista. Samalla olemme vähentäneet kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjä.

Pyydä ilmainen kartoitus oman alueesi tiimiltä

Lämpömestari-palvelun kohteissa säästämme lämmitysenergiaa keskimäärin 10 % vuosittain. Luku vastaa Salmisaaren hiilivoimalaitoksen täyttä lämmitystehoa viikossa. Vuodesta 2014 saakka saaduilla säästöillä voisi voimalan sulkea puoleksitoista kuukaudeksi. Tyypillinen takaisinmaksuaika taloyhtiölle on alle kolme vuotta. Taloyhtiön hiilijalanjälki pienenee ja taloyhtiö tekee osuuntensa ilmastotalkoissa.

Lue lisää Lämpömestari-palvelusta
Kissa istuu sylissä
Mies tutkii kaaviota tabletin näytöltä

Asumisolosuhteiden seuranta ja valvonta langattomia mittauksia hyödyntäen

Oumanin langaton mittausjärjestelmä on helppo asentaa kustannustehokkaasti vanhaankin kiinteistöön. Kiinteistön lämpötila- ja kosteusseuranta langattoman anturiverkon kautta tekee sisätilojen ylläpidosta helppoa ja energiatehokasta.

Oumanin langaton mittausjärjestelmä seuraa kiinteistön todellista lämpötilaa ja kosteutta. Langattoman järjestelmän avulla voidaan tehokkaasti optimoida lämmön ja ilmastoinnin ohjausta. Kiinteistön energatehokkuutta voidaan parantaa asumismukavuudesta tinkimättä. Asiakaspalvelumme tiedossa on myös huoneistokohtainen lämpötila reklamaatioiden varalta.

Kosteus- ja lämpötilamittauksia hyödynnetään myös ilmanvaihdon parantamisessa sekä kosteusongelmien havaitsemisessa. Langaton järjestelmä on laajennettavissa useampiin mittapisteisiin ja sovelluksiin kuten esimerkiksi allaskaapin vuotovahti tai alapohjan kosteusmittaus.

Lue lisää langattomasta anturijärjestelmästä

Kiinteistön poistoilmakoneiden ja ilmanvaihdon modernisointi

Vaihdamme vanhat 2-nopeusohjatut huippuimurit uusiin EC-puhaltimiin, jotka ovat portaattomasti säätyviä. Myös ilmanvaihtokanavat nuohotaan ja huoneistokohtaiset ilmamäärät säädetään oikeiksi. Kiinteistön ilmanvaihtoa ohjataan mukautuvasti painemittauksen avulla, jolloin ilmamäärät ovat aina oikeat. Älykäs ohjausjärjestelmä mahdollistaa tehokkaamman pakkaspudotuksen ja kesäaikaan huoneistoja voidaan viilentää öisin. Uudet EC-puhaltimet kuluttavat vähemmän sähköä, ovat hiljaisempia ja vähentävät lämmönkulutusta. Jatkuva säätö ylläpitää suunniteltua tasapainoa, vaikka venttiilit jossain päin taloa tukittaisiin.

Näin se tehdään

 1. Konseptin esittely isännöitsijälle
 2. Alkutiedot
 3. Kustannusarvio
 4. Kartoitus
 5. Tarjouksen esittely hallitukselle / isännöitsijälle
 6. Hallituspäätös
 7. Toteutus (1-3 pv)
 8. Mittauspöytäkirjat ja urakan hyväksyntä

Lataa esite

Lue lisää ilmanvaihdon modernisoinnista

Huipputehon rajoitustoiminto

Ouman Huipputehon rajoitus on reaktiivinen Flexiot-järjestelmään perustuva LM-säätöohjelman laajennus, joka käyttää tehon optimointiin lämmityksensäätöjärjestelmän mittauksia ja arvoja, sisäolosuhdemittauksia sekä mahdollisen kaukolämpömittarin arvoja. Optimointi on myös mahdollista tehdä puhtaasti laskennallisena käyttövesi- ja lämmityspiirien säätö- ja mitoitusarvojen perusteella.

Minkä verran huipputehon rajoituksella voi säästää?

Säästö muodostuu kaukolämpöliittymän huippuarvojen (teho tai tilausvesivirta) pohjalta energiayhtiökohtaisesti ja siksi on mahdotonta antaa kaiken kattavaa vastausta siitä, millaiseen vaikuttavuuteen huipputehon rajoituksella päästään. Arvion
tekemiseen vaikuttaa energiayhtiön hinnoitteluperiaatteet, kiinteistön energiankulutusprofiili sekä lämmönjakolaitteiston kunto ja mitoitus.

Onnistunutta käyttöönottoa varten tulee arvioida kiinteistön kaukolämpöyhtiön hinnoittelu, kiinteistön energiaprofiili, laitteiston- ja automaatiojärjestelmän soveltuvuus. Näissä selvityksissä, sekä muissa järjestelmän toimintaan liittyvissä asioissa apunasi on Oumanin asiantuntijat kautta maan.

Ouman tarjoaa huipputehon rajoitustoimintoa Lämpömestari-palvelun piirissä oleville asiakkailleen palvelutuotteena niin, että Ouman vastaa sen ylläpidosta. Muille kiinteistön omistajille huipputehon rajoitustoiminto voidaan myydä niin, että sen ylläpito on kiinteistön omistajan vastuulla.

Lue lisää huipputehon rajoituksesta

Kasvata kiinteistön arvoa

Automaation päivitys ja huoneantureiden lisääminen huoneistoihin tekee kiinteistöstä energiatehokkaamman ja nostaa sen arvoa. Kosteusmittauksella tunnistat ongelmahuoneistot, mittaat alapohjan kosteuden ja vältät kalliin korjausremontin. Etähallinta varmistaa lämmitysjärjestelmän teknisen toimivuuden ja ylläpitää kiinteistön arvoa.

Ouman-palveluun kuuluu kiinteistön lämmitysjärjestelmän kuntokartoitus, jonka perusteella määritetään kiinteistökohtainen ratkaisu sekä järjestelmän kehitystarpeet. Tekijät kaikkiin kiinteistösi LVI-prosessien kehitysprojekteihin saat Oumanilta ja kumppaneiltamme.

Lue lisää taloyhtiöiden palveluista
Nainen, mies ja lapsi olohuoneessa
Ouman kiinteistöratkaisut

Miksi valita Ouman?

 1. Toimintavarmat järjestelmät. Meillä on 30 vuotta kokemusta lämmönsäädöstä ja pannuhuoneista. Meiltä saat myös tietoturvalliset etähallintajärjestelmät.
 2. Helppokäyttöiset tuotteet. Huoltomieheltä ei mene sormi suuhun, koska Ouman-tuote on selkeä käyttää ja useille jo valmiiksi tuttu
 3. Turvallinen hankinta. Tuotetukea on aina saatavissa ja Ouman-tuoteperhe laajenee kiinteistösi tarpeiden mukaan. Oumanin järjestelmä on avoin, et ole riippuvainen yhdestä urakoitsijasta.

Alueelliset Ouman-tiimit palvelevat ja vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi.

Alueelliset Ouman-tiimit