Skip to content

Langaton mittausjärjestelmä Ouman Wireless

Kiinteistöjen lämpötilojen ja kosteuksien seurantaan. Ouman Wireless -langaton mittausjärjestelmä takaa tasaisemmat kiinteistön sisätilojen lämpötilat, pienemmällä kustannuksella. Lämmitysenergian kustannusten säästöllä on merkittävä vaikutus taloyhtiön hiilijalanjälkeen, sillä lämmityskulut ovat taloyhtiön suurin kuluerä – ne muodostavat noin 25 %:n osuuden kaikista kuluista.

Lataa esite ja käyttöohjeet

Ouman Wireless – aina oikea sisälämpötila

Jokaisella asukkaalla on oikeus terveelliseen ja oikean lämpöiseen sisäilmaan. Tutkimusten mukaan ihanteellinen huonelämpötila on 21°C ja optimaalinen suhteellinen kosteus vaihtelee vuodenajasta riippuen 20-70 % välillä. Liian kuiva sisäilma aiheuttaa muun muassa iho- ja hengitystieoireita ja lisää pölyn määrää asunnossa. Liian kostea sisäilma puolestaan altistaa rakenteet erilaisille home- ja mikrobivaurioille.

JÄRJESTELMÄTUKI (Ouman Flexiot -järjestelmätuotteet)
HUOLTO JA TEKNINEN TUKI (Ouman yksikkösäätimet)
Mies palelee, toisella miehellä on kuuma

Yleinen tunnettu ongelma kerrostaloissa on epätasaiset lämpötilat eri huoneistojen välillä. Ensimmäisessä huoneistossa valitetaan kylmästä ja toisessa tuskaillaan liian lämpimän huoneilman kanssa. Keväisin auringon paistaessa osa kärsii kuumasta ja tuulettaa kalliisti lämmitettyä sisäilmaa harakoille. Tämä aiheuttaa eripuraa asukkaiden välille ja harmaita hiuksia taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

Sisätilat seurantaan ja hallintaan

Langattoman Ouman Wireless mittausjärjestelmän avulla kiinteistön sisätilojen lämpötila ja kosteustiedot saadaan tarkkaan seurantaan ja hallintaan. Huoneistokohtaisten lämpötila- ja kosteustietojen avulla voidaan koko kiinteistön lämmitys tasapainottaa ja optimoida. Tämä helpottaa myös isännöinnin ja kiinteistöhuollon tehtävää, kun huoneistokohtaista mittaustietoa on saatavilla.

Olemme tehneet säästölaskurin, jolla voit arvioida taloyhtiön säästöpotentiaalia, mikäli taloyhtiössä tehtäsiin tarjoamamme automaation päivitystoimenpiteet (sisältää jokaisen huoneiston langattoman lämpötilamittauksen ja automaation etävalvonnan).

Testaa säästölaskuria
Mies ja nainen istuvat sohvalla hymyillen

”Asukkaat eivät enää soita ja valittele sitä, että olisi liian kylmä tai kuuma.”

Tässä Tamperelaiseen asunto-osakeyhtiö Sammonkatu 41:n hallituksen puheenjohtaja Pentti Harjun ja isännöitsijä Marko Ahlqvistin kokemuksia Oumanin langattomista antureista.

Kiinteistöön on asennettu Oumanin langaton järjestelmä, joka käsittää huonekohtaiset langattomat anturit, reitittävät langattomat anturit sekä tukiaseman. Idea järjestelmän asennuksesta lähti isännöintitoimiston ajatuksesta.

– Asennus meni erittäin hyvin. Olin mukana, kun Oumanin asentajat laittoivat anturit paikoilleen. Järjestelmä parantaa asumismukavuutta ja toimii automaattisesti ilman, että sitä pitäisi käydä katsomassa, Harju kertoo.
– Yhteistyö Oumanin kanssa on toiminut hienosti. He vastaavat myös lämpölaitteiden tarvittavasta ylläpidosta ja huollosta, kertoo Ahlqvist.
– Isännöitsijän näkökulmasta järjestelmän suurimmat hyödyt ovat helppous ja reaaliaikaisuus. Puhelimeni soi nykyään vähemmän. Asukkaat eivät enää soita ja valittele sitä, että olisi liian kylmä tai kuuma, Ahlqvist painottaa.

Lue koko asiakastarina

Minuutissa valmista

Koska Ouman Wireless on nimensä mukaisesti langaton mittausjärjestelmä, on sen käyttöönotto nopeaa ja helppoa kaikissa kohteissa.

Järjestelmä voidaan asentaa ja ottaa käyttöön jopa yhden päivän aikana. Huoneistokohtainen asennus kestää noin minuutin. Taloyhtiön asukkaat voivat olla koko asentamisen ja käyttöönoton ajan normaalisti paikalla. Riittää, että Oumanin asentajilla on pääsy tarvittaviin huoneistoihin ja asukkaita on tiedotettu asiasta etukäteen. Kalliita ja hitaasti toteutettavia kaapelivetoja ei tarvita.

Pyydä ilmainen esittely langattomasta mittausjärjestelmästä

Myyjämme tulee halutessanne paikan päälle teidän taloyhtiöönne esittelemään langatonta Ouman Wireless -mittausjärjestelmää ja sen hyötyjä. Esittely on maksuton ja se ei sido taloyhtiötä mihinkään.