Skip to content

Kerrostalo ja sisäpiha

Suomalaisista taloyhtiöistä löytyy Oumanin rakennusautomatiikkaa

Olemme rakennusautomaation rautaisia ammattilaisia vuosikymmenien kokemuksella. Siksi suurimmasta osasta suomalaisia taloyhtiöitä löytyy Oumanin rakennusautomatiikkaa.

Tärkein asia, josta automaatio huolehtii on lämmityksen säätö. Meillä on pitkä kokemus taloyhtiöiden lämmitysverkostojen toiminnasta pohjoismaisissa olosuhteissa. Tunnemme myös taloyhtiöiden ilmanvaihdon ja muut kiinteistön rakennusautomaatioon liittyvät toiminnot.

Vahvuutemme piilee itsenäisesti toimivissa yksikkösäätimissä, jotka voidaan tarvittaessa liittää osaksi kokonaisjärjestelmää. Valmistamme myös järjestelmätuotteita, joilla on mahdollista hallita suurempiakin kokonaisuuksia.

Itsenäisesti toimivien yksikkösäätimien hyödyt

Taloyhtiössä tehdään harvoin täyttä saneerausta, jossa käytäisiin kerralla läpi kaikki sähköisen talotekniikan ohjaukset. Sen sijaan työ tehdään pienissä osissa. Vesikaton uusimisen yhteydessä saatetaan uusia poistoilmanvaihto. Sen jälkeen voidaan uusia putkilinjoja, jolloin uusitaan myös lämmönjakohuoneen sisältö.

Saneerausta tehdään pienissä osissa, mutta rakennusautomaatio ulottuu kiinteistön kaikille osa-alueille. Modulaaristen yksikkösäätimien ja järjestelmätuotteiden ansiosta saneerausta voidaan silti edistää sykleissä.

Kaikkea automatiikkaa ei ole pakko tehdä kerralla. Voit edetä taloteknisen rakennusautomaation osalta yksi osio kerrallaan – samaa tahtia saneerausprojektin kanssa.

Tutustu tarkemmin yksikkösäätimiin
Ouman automaatiourakoitsijat
Ouman automaatiourakoitsijat

Edistyksellistä automatiikkaa, joka toimii maalaisjärjellä

Käyttäjälle helppokäyttöinen

Tarve rakennusautomaation käyttämiseen tulee usein yllättäen, esimerkiksi keskellä vikatilannetta. Tällaisissa tapauksissa helppokäyttöisyys nousee suureen arvoon. Käyttöliittymät ovat suomenkieliset ja valikkorakenteet yksinkertaisia. Voit unohtaa koodikielen, parametrit ja seinällä roikkuvat paksut ohjekirjat. Kaikki selviää näyttöä selaamalla. Näyttö neuvoo käyttäjää.

Ennakoi ja ilmoittaa vikatilanteet

Ennakoiva automatiikka nopeuttaa vian etsintää. Kiinteistön toimintaa voidaan seurata reaaliaikaisesti mobiililaitteesta. Esimerkkitilanteena käyttövesiverkoston vika, jonka automatiikkaan kuuluva säädin huomaa ensimmäisenä. Taloyhtiön huoltoliike saa automaattisesti tiedon vian tyypistä ja sijainnista. Säädin kertoo yksiselitteisesti, että kyseessä on käyttöveden ylilämpöhälytys. Todennäköisesti myös joku taloyhtiön asukkaista huomaa vian ja soittaa huoltoliikkeelle. Tässä vaiheessa huoltoliike voi todeta, että vika on jo havaittu ja korjaustoimenpiteet ovat käynnistyneet. Huoltoliikkeen nopea reagointi antaa asukkaalle luotettavan ja aktiivisen kuvan taloyhtiön ja huoltoliikkeen toiminnasta.

Tutustu Ounet-nettivalvomoon tarkemmin
Ouman kiinteistöratkaisut

Tilaukset voi tehdä myös sähköpostitse

Tilauksia varten olemme avanneet sähköpostiosoitteen, tilaukset(ät)ouman.fi, johon voitte lähettää selvät tilaukset. Tehtaan pakkaamo päivystää osoitetta työaikana. Jotta tilaukset voidaan käsitellä tehokkaasti, tulisi niissä mainita:

  • tuotekoodit ja kappalemäärät
  • toimitusosoite, -tapa ja -aika

Työpäivänä, ennen klo 12 tulleet sähköpostitilaukset käsitellään ja lähetetään samana päivänä. Ennen klo 14 tulleet sähköpostitilaukset käsitellään ja lähetetään pikapostina samana päivänä, mikäli sitä pyydetään. Tilausvahvistus lähetetään pyydettäessä.

Voit myös jättää tilauksen oheisesta Jätä tilaus -painikkeesta.

Jätä tilaus