Skip to content

Ouman Ouflex A / A XL

Ouman Ouflex on vapaasti ohjelmoitava automaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa kiinteistön rakennusautomaation tehokkaan seurannan ja hallinnoinnin. Ouflex-rakennusautomaatiojärjestelmän ohjelmointi tapahtuu helppokäyttöisellä Ouflex BA Tool -ohjelmointityökalulla. Laitteeseen on saatavana mm. pörssisähkösovellus, jonka avulla edullisten spottihintojen hyödyntäminen onnistuu. Ouflex A / A XL sisältää paikallisen web-käyttöliittymän, jonka avulla automaatiota voidaan valvoa myös selainyhteyden avulla laiteriippumattomasti. Ouman kiinteistöautomaatiojärjestelmään kuuluu oleellisena osana myös Ounet-nettivalvomo.

Lataa esite ja käyttöohjeet

Vapaasti ohjelmoitava automaatiojärjestelmä

Nykyaikaisten monimutkaisempien rakennusautomaatiolaitteiden toiminta perustuu hyvin pitkälti ohjelmoitaviin logiikoihin. Vapaan ohjelmoitavuuden avulla samasta laitteistoalustasta voidaan tehdä hyvin monipuolisia ja keskenään erilaisia automaatioratkaisuja. Näin sama laite toimii joustavasti erilaisissa projekteissa ja prosesseissa.

Ouflex on DIN-kiskokiinnitteinen, vapaasti ohjelmoitava valvonta-, ohjaus- ja säätölaite. Laitteessa on 34 kpl I/O-pistettä, sekä monipuoliset tiedonsiirto- ja väyläliitynnät. Lisäksi laite tarjoaa 24 Vac ja 15 Vdc jännitelähdöt. Laitteen näyttömoduli on irrotettavissa ja siirrettävissä. Laitteen I/O-pisteiden määrä on laajennettavissa ulkoisilla I/O-moduleilla väyläliityntöjen kautta. DIN-standardin mukainen rakenne mahdollistaa asennuksen useimpiin keskuskaappimalleihin. Irrotettavat riviliittimet helpottavat asennusta.

JÄRJESTELMÄTUKI (Ouman Flexiot -järjestelmätuotteet)
HUOLTO JA TEKNINEN TUKI (Ouman yksikkösäätimet)

Oumanilla on toimiva ja helppokäyttöinen laitekokonaisuus

Katso Raaseporin kaupungin LVI-vastaava Tony Lindqvistin kokemuksia Oumanin automaatiojärjestelmästä. Alla muutamia poimintoja Tonyn ajatuksista:
– Oumanilla tekninen tuki on toiminut erittäin hyvin
– Olemme läheisessä yhteistyössä Espoon väen kanssa ja se on toiminut todella hienosti.
– Kiinteistöhoitajiemme mielestä Ounet-järjestelmä on käyttäjäystävällinen
– Työnjohdon puolelta Ounet on hyvin edullinen sillä lailla, että meidän ei aina tarvitse mennä paikan päälle, vaan me nähdään etänä mitä tapahtuu. Voidaan myös muuttaa asetusarvoja etänä.
– Me ollaan oltu erittäin tyytyväisiä laitteisiin. Hyvin vähän vikoja.
– Oumanilta tulee valmis tuote, ja se on ollut meille hyvinkin tärkeä asia.

Paikallinen web-käyttöliittymä

Ouflex A / A XL:ssa on sisäänrakennettuna web-käyttöliittymä. Yhteyden voi muodostaa joko LAN-verkossa tai internetin kautta. Etäyhteyden avulla voit käyttää laitetta mistä tahansa ja milloin vain. Laitealustan ja säätösovelluksen voi päivittää web-käyttöliittymän kautta. Web-käyttöliittymän käyttämisestä ei tule erillistä maksua ja se sisältyy aina Ouflex-laitteeseen.


Prosessikuvien luominen web-käyttöliittymään voi tapahtua ilman internetyhteyttä Ouflex BA Toolin avulla, tai ”online” suoraan laitteelle selaimen kautta. Laitteeseen voidaan kerätä paikallisesti trendidataa maksimissaan 200 trendipisteestä. Kerätyn datan aikajana määräytyy näytteenottovälin tiheyden mukaan. SMS-hälytysten reititys onnistuu myös web-käyttöliittymän kautta. Web-käyttöliittymään tallentuu myös Modbus-virheloki ja laitteen lokitieto säätimelle tehdyistä muutoksista ja asetuksista.


Web-käyttöliittymä toimii selainpohjaisesti, jolloin käytettävä päätelaite voi olla tietokone, tabletti tai matkapuhelin.


Huom! Ounet-nettivalvomo ja Web-käyttöliittymä voivat olla samanaikaisesti käytössä.

Tilaa maksuton esittely

Haluaisitko tietää lisää Ouflex-järjestemästä? Onko sinulla kysyttävää aiheeseen liittyen? Tilaa ilmainen Ouflex esittely viereisen lomakkeen avulla. Esittely ei sido sinua mihinkään. Jättämällä yhteystietosi, sinun alueellasi toimiva myyjä pitää sinulle ilmaisen henkilökohtaisen esittelyn.

Kyniä

Laajennettavuus

Olemme tuotteistaneet neljä kompaktia I/O-moduulia, joilla voidaan laajentaa Ouflex automaatiojärjestelmän I/O-pisteitä.

 • Helppo ja nopea konfigurointi väyläliittimien kautta Modbus-rekistereihin omalla ilmaisella ohjelmalla
 • Väylän tilan ja tulojen/lähtöjen indikointi ledeillä
 • Kompakti DIN-kiskokiinnitteinen, joka on helppo asentaa tavallisimpiin keskuskaappeihin
 • Irrotettavat jousivoimaliittimet helpottavat asentamista
 • Kahdennetut väyläliittimet helpottavat ja nopeuttavat kytkentää
 • Väylän biasointi ja päätevastukset otetaan helposti käyttöön DIP-kytkimillä
 • I/O-moduulit ovat RS-485 -väylään liitettäviä Modbus RTU -laitteita

FLEX UI8

FLEX UI8 -inputmoduulissa on 8 universaalituloa. Laitteisiin voidaan kytkeä:

 • 0-10 V jänniteviesti
 • 0/4-20 mA virtaviesti
 • anturimittaus (NTC10, Pt1000, Ni1000LG ja DIN 43760, NTC1.8, NTC2.2 tai NTC 20)
 • kosketintieto (avautuva/sulkeutuva)
 • pulssilaskenta
Ouman Flex UI8

FLEX AO8

FLEX AO8 -outputmoduulissa on 8 analogista ohjauslähtöä.

 • Lähtöjännitealue 0…10 V
 • Lähtövirta max. 7mA/lähtö
 • Jokainen lähtö voidaan erikseen valita joko automaattiohjaukselle tai käsiohjaukselle etupaneelissa olevasta kytkimestä (MANUAL/AUTO)
 • Jos kytkin on manuaaliasennossa, voit asettaa lähdön arvon välille 0…10V pyörittämällä potentiometriä
Ouman AO8

FLEX DO4-R

FLEX DO4-R relemoduulissa on 4 releohjausta.

 • Jokainen releohjaus voidaan erikseen valita joko automaattiohjaukselle tai pakko-ohjata päälle tai pois (ON – AUTO – OFF)
 • Vaihtokosketin rele 230 Vac/4A tai 24 Vdc/4A
 • Helppo asentaa sähkökeskukseen
Ouman DO4 TRS

FLEX DO4-TRS

FLEX DO4-TRS triac-moduulissa on 4 triac ohjauslähtöä.

 • Jokainen lähtö voidaan erikseen valita joko automaattiohjaukselle tai pakko-ohjata päälle tai pois (ON – AUTO – OFF)
 • 24…230 Vac, max 1A/lähtö
 • Potentiaalivapaa AC-kytkin
 • DC-ohjaukset vaativat välireleen
Ouman DO4 TRS

Ouflex laitteen I/O-pisteitä voidaan joustavasti laajentaa myös erillisillä Flex-laajennusyksiköillä. Ouman on tuotteistanut kolme erilaista Flex-laajennusyksikköä (Flex UI16, Flex Combi 21 ja Flex Combi 32). Lisäksi Ouflex järjestelmään on saatavissa Flex EXU -liityntäkortti paikallista I/O-laajennusta varten.

Ouman Flex Combi 32