Skip to content

Lämpömestari-palvelu

Lämpömestari-palvelu on taloyhtiöille suunnattu palvelukokonaisuus, jossa Oumanin asiantuntijat huolehtivat kiinteistön automaatiojärjestelmän energiatehokkaasta ja tarkoituksenmukaisesta toiminnasta. Lämpömestari-palvelussa hyödynnetään Ouman Wireless -järjestelmää, ohjelmoitavaa Ouflex-järjestelmää, sekä Ounet-etähallintatyökalua. Todellisen lämpötilatiedon perusteella asiantuntijamme optimoivat lämmityskustannukset kiinteistössäsi ja sopivan palvelupaketin valitsemalla saat juuri sellaiset palvelut kuin taloyhtiösi haluaa. Lämpömestari-palvelun yhteydessä taloyhtiö voi hankkia myös huipputehon rajoitustoiminnon Oumanin toteuttamana ja ylläpitämänä.

Lataa esite ja käyttöohjeet

Säästä lämmitysenergian kustannuksissa

Ouman Wireless -järjestelmällä saadaan huoneistokohtaista mittaustietoa lämpötilasta ja kosteudesta. Sen avulla voidaan koko talon lämmitysjärjestelmä tasapainottaa niin, ettei turhaa ylilämmittämistä tapahdu. Tämä tarkoittaa myös selvää kustannussäästöä. Kosteusmittaus auttaa löytämään poikkeavat huoneistot ja mahdolliset ongelmapaikat.

Kun huoneistokohtaista mittaustietoa ei ole saatavissa, lämmitetään kiinteistöä yleensä kylmimmän huoneiston mukaan. Se johtaa helposti niin sanotusti ylilämmittämiseen. Kylmää valittaneen huoneiston asukas on tyytyväinen, kun kiinteistöhuolto käy lisäämässä patteriverkostoon lämpöä, mutta muiden huoneistojen asukkaat poistavat ylimääräisen lämmön tuuletusikkunoista. Tämä on taloyhtiölle kallista.

JÄRJESTELMÄTUKI (Ouman Flexiot -järjestelmätuotteet)
HUOLTO JA TEKNINEN TUKI (Ouman yksikkösäätimet)

Olemme tehneet säästölaskurin, jolla voit arvioida taloyhtiön säästöpotentiaalia, mikäli taloyhtiössä tehtäsiin tarjoamamme automaation päivitystoimenpiteet (sisältää jokaisen huoneiston langattoman lämpötilamittauksen ja automaation etävalvonnan).

Testaa säästölaskuria

Säästöt Oumanin palveluista ovat olleet keskimäärin 7000€ / talo

Oheisella videolla Heinolan vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Merja Uurainen ja tekninen isännöitsijä Hannu Tossavainen kertovat kokemuksiaan Oumanin palveluista.

Heinolan vuokra-asunnot Oy on kaupungin omistama taloyhtiö, jossa on 36 taloa ja 748 asuntoa. Ouman toimittaa näihin rakennuksiin lämmönsäätölaitteiston ja laitteiston huollon sekä asukasseurannan, jonka avulla varmistetaan asumismukavuus.

Huipputehon rajoitustoiminto

Ouman Huipputehon rajoitus on reaktiivinen Flexiot-pohjainen LM-säätöohjelman laajennus, joka käyttää tehon optimointiin lämmityksensäätöjärjestelmän mittauksia ja arvoja, sisäolosuhdemittauksia sekä mahdollisen kaukolämpömittarin arvoja. Optimointi
on myös mahdollista tehdä puhtaasti laskennallisena käyttövesi- ja lämmityspiirien säätö- ja mitoitusarvojen perusteella.

Kuinka paljon huipputehon rajoituksella voi säästää?

Koska säästö muodostuu kaukolämpöliittymän huippuarvojen (teho tai tilausvesivirta) pohjalta energiayhtiökohtaisesti, on mahdoton antaa kaiken kattavaa vastausta siitä, millaiseen vaikuttavuuteen huipputehon rajoituksella päästään. Arvion
tekemiseen vaikuttaa energiayhtiön hinnoitteluperiaatteet, kiinteistön energiankulutusprofiili sekä lämmönjakolaitteiston kunto ja mitoitus.

Onnistunutta käyttöönottoa varten tulee arvioida talon kaukolämpöyhtiön hinnoittelu, talon energiaprofiili, laitteiston- ja automaatiojärjestelmän soveltuvuus. Näissä selvityksissä, sekä muissa järjestelmän toimintaan liittyvissä asioissa apunasi on Oumanin asiantuntijat kautta maan.

Lämpömestaripalvelun asiakkaina voit hankkia huipputehon rajoituksen lisäpalveluna. Tällöin Ouman huolehtii palvelun toteutuksesta, toimivuudesta ja ylläpidosta.

Lataa esite
Puun lehti

Myös ilmaisenergia hyödynnetään

Huoneistojen lämmitystehoa voidaan muuttaa tarpeen mukaan, kun huonelämpötilat ovat seurannassa. Esimerkiksi keväällä, kun aurinko lämmittää, voidaan lämmitystehoa päiväsaikaan pienentää ja vastaavasti yöaikaan lisätään lämmitystä. Myös ihmiset, kotieläimet ja sähkölaitteet lämmittävät huoneilmaa jopa 10-20 %.

Varaa veloitukseton kartoituskäynti

Tarjoamme mahdollisuuden Oumanin ammattilaisen tekemään ilmaiseen kartoitukseen. Kartoituksessa kiinteistön lämmitysjärjestelmän kunto ja automaation taso tarkistetaan. Tehdyt havainnot toimenpidesuosituksineen esitetään taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle. Kartoituskäynti on aina ilmainen eikä sido taloyhtiötä mihinkään. Tehtävistä toimenpiteistä sovitaan taloyhtiön hallituksen kanssa.

Langattomien antureiden asennuksen yhteydessä on hyvä päivittää myös muu kiinteistöautomaatio vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Automaatiotekniikan päivitys on tarpeen, jotta esimerkiksi Ouman Wireless voidaan liittää osaksi Ouman Ounet -nettivalvomoa. Langaton Ouman Wireless -anturijärjestelmä toimii myös itsenäisesti, mutta parhaat hyödyt siitä saa, kun sen liittää osaksi Ounet-nettivalvomoa. Oumanilta löytyy valmiiksi tuotteistettuja ja kilpailukykyisiä ratkaisuja automaation päivittämiseen. Myyjämme kertovat mielellään lisää asiasta.

Patteri
Kuva olohuoneesta

Lämpömestari-palvelutasot

Olemme tuotteistaneet kolme eri tasoista palvelupakettia, joiden avulla langaton anturijärjestelmä Ouman Wireless voidaan liittää osaksi Ounet-nettivalvomoa. Lisäksi kaikkiin palvelupaketteihin sisältyy käyttöönottoviritykset, käytön opastukset huoltoyhtiöille, hälytysten reititykset huoltoyhtiöille sekä sääennusteiden huomioiminen lämmityksen säädössä. Myös internet-kommunikaatioon tarvittava 3G-liittymä sisältyy aina Lämpömestari-palveluun.

MINI

 • Kahden vuoden laitetakuu
 • Käyttöönottoviritys
 • Käytön opastus huoltoyhtiöille
 •  Lämmitysjärjestelmän hälytysten reititys huoltoyhtiöille
 • Ounet-nettivalvomo
 • Sääennusteen huomioiminen lämmityksen ohjaamisessa
 • 3G-liittymä

PLUS

(sisältää MINI-palvelutason lisäksi seuraavat)

 • Säännöllinen etävalvonta
 • Lämmitysjärjestelmään liittyvä tekninen tuki huoltoyhtiöille
 • Säästöjen seuranta ja raportointi sovituin väliajoin ja pyydettäessä
 • Vuositarkastus toimenpidesuosituksineen

LAAJA

(sisältää MINI- ja PLUS-palvelutasojen lisäksi seuraavat)

 • Lämmitysjärjestelmän optimointi
 • Veloituksettomat huoneistokäynnit korjaavine toimenpiteineen asiakaspalautteen perusteella

Heräsikö kysymyksiä?

Alueelliset tiimimme palvelevat mielellään ja vastaavat kysymyksiisi.

Alueelliset tiimit