Skip to content

Ouman Ouflex

Ouman Ouflex on vapaasti ohjelmoitava automaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa kiinteistön rakennusautomaation tehokkaan seurannan ja hallinnoinnin. Ouflex-rakennusautomaatiojärjestelmän ohjelmointi tapahtuu helppokäyttöisellä Ouflex Tool -ohjelmointityökalulla. Ouman kiinteistöautomaatiojärjestelmään kuuluu oleellisena osana myös Ounet-nettivalvomo.

Ouman Ouflex -tuote on poistunut myynnistä ja sen on korvannut uudempi versio Ouman Ouflex A.

Katso tuotetta Ouflex A

Lataa esite ja käyttöohjeet

Vapaasti ohjelmoitava automaatiojärjestelmä

Nykyaikaisten monimutkaisempien rakennusautomaatiolaitteiden toiminta perustuu hyvin pitkälti ohjelmoitaviin logiikoihin. Vapaan ohjelmoitavuuden avulla samasta laitteistoalustasta voidaan tehdä hyvin monipuolisia ja keskenään erilaisia automaatioratkaisuja. Näin sama laite toimii joustavasti erilaisissa projekteissa ja prosesseissa.

Ouflex on DIN-kiskokiinnitteinen, vapaasti ohjelmoitava valvonta-, ohjaus- ja säätölaite. Laitteessa on 34 kpl I/O-pistettä, sekä monipuoliset tiedonsiirto- ja väyläliitynnät. Lisäksi laite tarjoaa 24 Vac ja 15 Vdc jännitelähdöt. Laitteen näyttömoduli on irrotettavissa ja siirrettävissä. Laitteen I/O-pisteiden määrä on laajennettavissa ulkoisilla I/O-moduleilla väyläliityntöjen kautta. DIN-standardin mukainen rakenne mahdollistaa asennuksen useimpiin keskuskaappimalleihin. Irrotettavat riviliittimet helpottavat asennusta.

JÄRJESTELMÄTUKI (Ouman Flexiot -järjestelmätuotteet)
HUOLTO JA TEKNINEN TUKI (Ouman yksikkösäätimet)

Oumanilla on toimiva ja helppokäyttöinen laitekokonaisuus

Katso Raaseporin kaupungin LVI-vastaava Tony Lindqvistin kokemuksia Oumanin automaatiojärjestelmästä. Alla muutamia poimintoja Tonyn ajatuksista:
– Oumanilla tekninen tuki on toiminut erittäin hyvin
– Olemme läheisessä yhteistyössä Espoon väen kanssa ja se on toiminut todella hienosti.
– Kiinteistöhoitajiemme mielestä Ounet-järjestelmä on käyttäjäystävällinen
– Työnjohdon puolelta Ounet on hyvin edullinen sillä lailla, että meidän ei aina tarvitse mennä paikan päälle, vaan me nähdään etänä mitä tapahtuu. Voidaan myös muuttaa asetusarvoja etänä.
– Me ollaan oltu erittäin tyytyväisiä laitteisiin. Hyvin vähän vikoja.
– Oumanilta tulee valmis tuote, ja se on ollut meille hyvinkin tärkeä asia.

Ouflex laitteen I/O-pisteitä voidaan joustavasti laajentaa myös erillisillä Flex-laajennusyksiköillä. Ouman on tuotteistanut kolme erilaista Flex-laajennusyksikköä (Flex UI16, Flex Combi 21 ja Flex Combi 32). Lisäksi Ouflex järjestelmään on saatavissa Flex EXU -liityntäkortti paikallista I/O-laajennusta varten.

Ouman Flex Combi 32