Skip to content

Ouman EH-800 ja EH-800B

Kompaktirakenteinen lämmityksen säädin, joka on laajennettavissa myös toisen säätöpiirin tai toisen lämmönlähteen rinnakkaisohjaukseen. EH-800:a voi etäohjata nettiselaimella lähiverkossa.

Lataa esite ja käyttöohjeet

Älykäs lämmönsäädin omakotitaloon

Asumismukavuus paranee, kun huonelämpö pysyy tasaisena vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta. Energiaa säästyy, kun lämmitysverkostoon päästetään juuri oikean lämpöistä vettä, joka riittää pitämään huonelämmön haluttuna. Älykäs säädin ottaa entistä paremmin huomioon myös lämmitystapojen sekä rakenteiden väliset eroavaisuudet.

Helppokäyttöisyyden lähtökohtana on iso ja selkeä näyttö, josta on yhdellä silmäyksellä luettavissa kaikki oleellinen tieto. Mittausten lähihistoria on nähtävissä myös graafisena esityksenä; voit vaikka katsoa aamulla, miten lämmönpudotus toteutui tai paljonko yöllä oli pakkasta.

JÄRJESTELMÄTUKI (Ouman Flexiot -järjestelmätuotteet)
HUOLTO JA TEKNINEN TUKI (Ouman yksikkösäätimet)

”Ouman EH-800 on selkeästi edistyksellisin lämmönsäädin kilpailijoihin verrattuna”

”Oumanissa on tosi harvoin mitään ongelmia. Me ollaan saatu erittäin hyvää palautetta käyttämisestä. Homma toimii hyvin, tyytyväisiä ollaan.”

Tässä muutamia poimintoja Öljy- ja Sähkölämpö Oy:n toimitusjohtaja Timo Knaapin kokemuksista Oumanin EH-800-lämmönsäätimeen liittyen. Katso videolta lisää Timon luettelemia asioita, miksi EH-800 on niin hyvä lämmönsäädin.

Helppo ja nopea asennus

Ouman EH-800 sopii jokaiseen vesikeskuslämmitystaloon, jossa lämmönlähde voi olla mikä tahansa; öljy, aurinkolämpö, puu, pelletti, kaukolämpö, sähkö tai maalämpö.

EH-800 sopii yleisimpiin kattila- ja varaajaventtiileihin. Peruspakettiin sisältyvä asennussarja käy ESBE 3MG ja messinkisiin kattilaventtiileihin, VEXVE AMV-venttiileihin ja Belimon palloventtiileihin. Asennus ei vaadi erikoistyökaluja ja sen voi tehdä myös itse. Säätimen käyttöönottossa valitaan, millaiseen käyttötarkoitukseen säädin tulee. Perusasetukset menevät automaattisesti kohdalleen ja säätimen käyttö voi alkaa heti.

EH-800 lämmönsäätimet ovat erittäin monipuolisia ja soveltuvat erilaisiin sovelluksiin. Peruslämpötason säätö on tehty yhden napin painalluksen taakse niin, että sen osaa jokainen tehdä. Lämmönpudotus/- korotus voidaan tehdä kätevästi säätimeen kytketyn kotona-poissa -kytkimen avulla tai lähettämällä tekstiviestikäsky* laitteelle

*GSM-modeemin avulla, lisävaruste

EH-800 käytössä
Ethernet-kaapeli

Liittäminen kotiverkkoon tai internettiin

EH-800 säädin voidaan liittää kiinteistön omaan suojattuun sisäverkkoon (Ei EH-800B). Laitteen verkkoasetusten ja tunnusten syöttäminen tapahtuvat helposti säätimen valikossa. EH-800 on mahdollista liittää myös internettiin kolmannen osapuolen ratkaisuja käyttäen. Tällöin asiakkaan tulee itse huolehtia laitteen tietoturvasta ja palomuurista. Ouman ei tarjoa tukea tähän, vaan tarvittaessa tulee kääntyä kolmannen osapuolen IT-asiantuntijan puoleen.

EH-800 ollessa kytkettynä internetiin, käyttäjä pystyy ohjaamaan, säätämään ja valvomaan talotekniikkaa ajasta ja paikasta riippumatta. Tuettuja selaimia ovat Internet Explorer, Edge, Mozilla Firefox ja Google Chrome.

Säätimen kanssa voidaan kommunikoida GSM-puhelimella, jos säätimeen on kytketty GSM-modeemi (lisävaruste). Kommunikointi tapahtuu avainsanoilla. Saat halutessasi kännykkääsi tiedot säätimen mittauksista, aktiivisista hälytyksistä, menovesi-infon tai huonelämpötilainfon. Voit myös lukea ja halutessasi muokata säätimen asetusarvoja tai muuttaa säätimen ohjaustapaa tai ohjata säädin lämmönpudotukselle tai normaalilämmölle.

Hybridilämmityksen ohjaus

Laajennusyksikön EXP-800:n avulla lämmönsäätimen toimintaa voidaan laajentaa toisen lämmönlähteen rinnakkaisohjaukseen. Sillä voi ohjata vanhan lämmönlähteen rinnalle hankittua ympäristöystävällisempää lämmönlähdettä ja vanhaa lämmönlähdettä älykkäästi, niin että lämpöä on aina riittävästi saatavilla. Lisäksi sillä voi ohjata esim. aurinkokeräimien varaajaa lataavaa pumppua termostaattiohjatun releen avulla. Tällöin säädin ohjaa pumpun aina päälle, kun aurinkolämpöä on saatavilla.

EH-800 ja EH-800B lämmönsäädintä myyvät kaikki hyvin varustellut LVI-liikkeet ja tukkurit kautta maan.

Tutustu jälleenmyyjiin
Aurinkokeräimet

Tutustu EH-800 -lämmönsäätimeen oheisen esittelyvideon avulla.

Videolla kerrotaan mm. kuinka ilmalämpöpumppu ja lämmönsäädin saadaan toimimaan tehokkaasti yhdessä. EH-800 sopii kaikkiin vesikiertoisella lämmitysjärjestelmillä varustettuihin omakotitaloihin.