Skip to content

Ouman siirtyy osaksi ruotsalaista Ernströmgruppenia

Ernströmgruppen on yksityinen teollisuuden monialayritys, joka kehittää ja ostaa hyvin hoidettuja yrityksiä, joilla on kiinnostava markkinarako. Ernströmgruppenin liiketoimintamalli perustuu pienten yritysten erityispiirteiden yhdistämiseen suuryritysten vahvuuksiin; jatkuvuuteen, organisaatiorakenteeseen ja kokemukseen. Yritysryhmään kuuluu 26 yritystä, jotka keskittyvät omaan markkinarakoonsa. Yrityksiin kuuluvat muun muassa Armatec, Armaturjonsson, Kruge Piping System, CM Hammar, Rimeda, REC indovent, Polyform, BS Elcontron ym. Toimialat vaihtelevat meriturvalaitteiston tuotannosta teknisen kaupan yrityksiin sekä teollisuuden ja kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Ernströmgruppen saavutti v. 2018 jo kuudennen kerran peräkkäin kaikkien aikojen parhaan tuloksensa, 2 mrd. SEK liikevaihdon ja sillä on yli 700 työntekijää Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Ouman-konsernin osto on Ernströmgruppenin suurin yrityshankinta koskaan.

Teollisuuden monialayritys Ernströmgruppen ostaa Ouman-konsernin ja vahvistaa asemaansa merkittävimpänä rakennusautomaation toimijana Pohjois-Euroopan markkinoilla.

Ouman kehittää, valmistaa ja myy rakennusautomaatiotuotteita sekä energiatehokkuuspalveluja kiinteistöihin ja teollisuuteen. Yrityksen pääkonttori on Suomessa, mutta myös Virossa, Ruotsissa ja Venäjällä on vahvat edustukset. Suurin oma tehdas on Virossa. Konsernin liikevaihto on 35 miljoonaa euroa ja työntekijöitä n. 300.

Yritysosto toteutuu 2.9.2019.

”Ernströmgruppen jatkaa vahvan teollisuuden monialayrityksen rakentamista yrityksillä, joilla se näkee markkinaraon tulevaisuudessa. Rakennusautomaatio on ollut jo pidempään korkealla tärkeysjärjestyksessä, sillä se tukee hyvin tavoitettamme olla omistajataho, joka edesauttaa yhteiskunnan kehitystä digitaaliseen ja kestävään tulevaisuuteen.

Hajautetun hallintomallimme mukaisesti Ouman jatkaa itsenäisenä yrityksenä nykyisellä johdolla hyvin hoidettujen yritystemme ekosysteemissä”, sanoo Ernströmgruppenin toimitusjohtaja Pontus Cornelius.

”Olen innoissani tästä mahdollisuudesta liittyä kasvavaan ja kunnianhimoiseen yritysryppääseen, jota vetävät yrittäjähenkiset ihmiset. Olen myös kiitollinen edelliselle omistajallemme, AAC Capitalille, tuesta, jota olemme saaneet pystyäksemme tuplaamaan Oumanin liikevaihdon ja kannattavuuden viimeisten kuuden vuoden aikana. Uskon lujasti Ernströmgruppenin hajautettuun hallintomalliin, joka antaa Oumanille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa tulevaisuudessa.

Viestimme asiakkaillemme on pysyvyys ja jatkuvuus, tavoitteemme on palvella heitä vuosi vuodelta entistä paremmin. Yhteiskunnallisesti pyrimme toteuttamaan yrityksemme tunnuslausetta ”Saving energy, creating comfort”. Henkilöstöllemme tämä muutos merkitsee sitä, että jatkamme vahvuuksiemme mukaisesti keskittyen liiketoiminnan ja pitkäaikaisten asiakassuhteiden kehittämiseen”, sanoo Ouman-konsernin toimitusjohtaja Matti Lipsanen.

Lisätietoja antavat:

Pontus Cornelius
Ernströmgruppen
Puh. +46 733 588 388
www.ernstromgruppen.com

Matti Lipsanen
Ouman-konserni
Puh. +358 40 750 3953
www.ouman.fi

Avainsanat
Ernströmgruppen, omistajanvaihdos, ouman, uusi omistaja, yritysosto