Talotekniikka Järvinen osaksi Ouman-konsernia

 

Ouman osti porilaisen Talotekniikka Järvinen Oy:n tammikuussa 2023.

”Hain yritykselle leveämpiä hartioita ja jatkuvuutta. Olin yhteydessä Oumaniin, joka kiinnostui asiasta ja saimme yrityskaupan nopeasti maaliin”, kertoo Talotekniikka Järvisen perustaja Ilari Järvinen.

Talotekniikka Järvinen on erikoistunut kiinteistötekniikan säätölaitteiden asennuksiin ja korjauksiin, ilmanvaihto- ja lämmönjakolaitteiden ohjaustekniikkaan sekä rakennusautomaatioprojekteihin.

Yritys jatkaa Ouman-konsernin omistuksessa entisellä nimellään. Myös nykyiset asiakassuhteet ja henkilökunta pysyvät ennallaan. Vuonna 2008 perustettu Talotekniikka Järvinen työllistää seitsemän työntekijää. Ilari Järvinen jatkaa yrityksen palveluksessa.

”Talotekniikka Järvisen henkilökunta on erittäin taitavaa. Asiakkaan ongelmien nopea ratkaiseminen on heillä verissä”, Oumanin asiakaspäällikkö Leea Heino sanoo.

Heinon mukaan yrityskauppa antaa Oumanille tukevan jalansijan Porissa ja Satakunnassa. Sen ansiosta tärkeimmät Ouman-säätimet ja laitteet saadaan entistä nopeammin asiakkaiden ulottuville.

Talotekniikka Järvisen asiakkaita ovat asunto-osakeyhtiöt, isännöitsijät, suurten kiinteistöjen omistajat sekä teollisuusyritykset. Sähkön ja kaukolämmön hintojen nousu lisää energiaoptimoinnin kysyntää.

”Isoissa kiinteistöissä on paljon voitettavaa lämmityksen ja ilmanvaihdon modernisoinnissa. Esimerkiksi langaton asuntokohtainen lämpötilan mittaus leikkaa kerrostaloissa keskimäärin kymmenen prosenttia energiankulutuksesta. Toinen iso säästön paikka on huippuimureiden kanavapaineet, jotka voimme ohjelmoida seuraamaan ulkolämpötiloja”, Heino kertoo.

Tämä on Oumanin toinen yrityskauppa vuoden sisällä: keväällä 2022 Ouman osti Turun LVI Instrumentointi Oy:n.

 

Suomalainen Ouman Oy edustaa uutta maailmaa, jossa energiaa käytetään viisaasti – kaikkialla ja joka hetki. Yritys valmistaa talotekniikan prosessien ohjaamiseen 1,4 miljoonaa tuotetta vuosittain, ja sen liikevaihto on 45 miljoonaa euroa. Oumanilaisia on yhteensä noin 300 – Suomessa, Virossa ja Ruotsissa.