Ouman laajenee taas – nyt Pirkanmaalla

 

Energiakriisi herätti taloyhtiöt satsaamaan lämmityksen optimointiin. Talotekniikan säätölaitteita valmistava Ouman vastaa kysyntään ostamalla kolmannen yrityksen vuoden sisällä.

 

Ouman-konserni on ostanut tamperelaisen Automaatio-centerin. Yrityskauppa vahvistaa Oumanin valtakunnallista talotekniikan myynti- ja huoltoverkostoa.

 

”Haluamme varmistaa, että Oumanin tuotteita saa suoraan hyllystä kaikissa suurissa kaupungeissa. Automaatio-center on alan tärkein yritys Pirkanmaalla, joten sen ostaminen sopii hyvin tähän strategiaan”, sanoo Oumanin toimitusjohtaja Matti Lipsanen.

 

Automaatio-center on erikoistunut talotekniikan säätölaitteiden asennuksiin ja korjauksiin sekä ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien ohjaustekniikkaan. Myymälän valikoima Tampereen Sammonkadulla käsittää noin 2700 eri tuotetta. Asiakkaina on taloyhtiöitä, isännöintitoimistoja, urakoitsijoita ja liikekiinteistöjä.

 

”Ostaja on vanha tuttu jo 25 vuoden takaa. Yhteistyö on ollut niin tiivistä, että kauppa tuntuu tosi luontevalta. Olemme vuosien mittaan myyneet ja asentaneet tuhansia Oumanin säätimiä ympäri Pirkanmaata”, yhtiön entinen omistaja ja toimitusjohtaja Simo Liimatainen sanoo.

 

Automaatio-center jatkaa Oumanin omistuksessa entisellä nimellään. Myös nykyiset asiakassuhteet ja henkilökunta pysyvät ennallaan. Vuonna 1998 perustettu yritys työllistää kahdeksan työntekijää ja valmistautuu parhaillaan muuttamaan isompiin tiloihin Tampereen Lielahteen. Simo Liimatainen jatkaa töitä toisessa LVI-alan yrityksessään.

 

Automaatio-center on ollut pitkään yksi Oumanin avainkumppaneista, jotka osallistuvat kentällä Oumanin laitteiden kehittämiseen. Avainkumppanit asentavat ja testaavat laitteiden varhaisia versioita ja antavat tuotekehitysosastolle palautetta niiden toiminnasta ja käytettävyydestä.

 

Oumanin aluepäällikkö Leea Heino sanoo, että energiakriisi on lisännyt rajusti kiinnostusta rakennusten energiaoptimointiin. Hänen mukaansa taloyhtiöiden asukkaat kyselevät nyt, voisiko asuntojen lämpötilan pudottaa 21 tai 22 asteeseen. Tämä on saanut monet taloyhtiöt investoimaan kiinteistöautomaatioon.

 

”Kysyntä on nyt niin kovaa, että olemme helisemässä monilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Turussa on töitä niin paljon, että koko vuosi on jo myyty loppuun. Enempää ei ehditä asentaa ja ohjelmoida,” Heino sanoo.

 

Oumanin rakennusautomaatioliiketoiminta kasvoi vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin aikana 30 prosenttia. Heinon mukaan se on looginen seuraus kriisitalven tunnelmista ja rajusta energian hinnan vaihtelusta.

 

Automaatio-center on kolmas Ouman-konsernin ostama yritys vuoden sisällä. Ouman osti Talotekniikka Järvisen Porista tammikuussa 2023 sekä Turun LVI Instrumentoinnin keväällä 2022. Näiden lisäksi Oumanilla on myymälät Espoossa ja Kempeleessä.

 

 

 

Lisätiedot

Matti Lipsanen, toimitusjohtaja, Ouman Group
+358 40 750 3953
matti.lipsanen@ouman.fi

 

Suomalainen Ouman Oy edustaa uutta maailmaa, jossa energiaa käytetään viisaasti – kaikkialla ja joka hetki. Yritys valmistaa talotekniikan prosessien ohjaamiseen 1,4 miljoonaa tuotetta vuosittain, ja sen liikevaihto on 45 miljoonaa euroa. Oumanilaisia on yhteensä noin 300 – Suomessa, Virossa ja Ruotsissa.