OEM/ODM-palvelut

OEM/ODM-palvelut

Ensisijainen tarkoituksemme on valmistaa sinulle tuote, joka on kilpailukykyinen ja käy markkinoilla kaupaksi.

Tutustu Oumanin tarjoamiin ODM- ja OEM-palveluihin, jotka auttavat sinua kilpailukykyisen ja myyvän tuotteen suunnittelussa, tuotannossa ja ylläpidossa. Ouman toimittaa vuosittain 1,2 miljoonaa tuotetta useille merkittäville kiinteistötekniikan laitevalmistajille Itämeren alueella.

Kaksi avaintekijää onnistumiseen

Kokemuksemme mukaan on olemassa kaksi avaintekijää, jotka ratkaisevat projektisi onnistumisen. Ensimmäinen tekijä on molemminpuolinen avoimuus, toinen on realiteettien ymmärtäminen.

Kukaan ei voi olla kaikkien alojen huippuasiantuntija yhtä aikaa. Siksi Ouman on erikoistunut erityisesti ilmanvaihdon ja lämmönsäädöön taloteknisiin ratkaisuihin.

Erikoisosaamisemme pohjalle rakennetun koneiston ensisijainen tarkoitus on saada sinulle tuote, joka on kilpailukykyinen ja käy markkinoilla kaupaksi. Kun myynti vetää, tuotteen valmistusmäärät kasvavat ja jokainen osapuoli hyötyy.

Mitä hyötyjä taloteknisestä erikoisosaamisestamme on sinulle?

1. Vältyt tarpeettomilta virheiltä ja olet tavoitteessa nopeammin – Tunnemme alamme standardivaatimukset, ympäristöt ja olosuhteet. Tiedämme, mitä näihin käyttöympäristöihin tulevilta tuotteilta odotetaan ja vaaditaan. Ymmärrämme kokonaismarkkinaa ja tiedämme, mitkä ratkaisut menevät kaupaksi loppukäyttäjille.

2. Et ole yksin projektinhallinnan kanssa – Emme ole insinööritoimisto, jolta ostat tuntihinnalla suunnittelupalveluita. Olemme kokonaisvaltainen kumppanisi, joka kulkee mukanasi joka vaiheessa alusta loppuun saakka. Onnistumisemme riippuu siitä, onnistutko sinä. Olemme kanssasi samalla puolella pöytää.

3. Systeeminen etu, joka poistaa pullonkaulat tuotannosta – Käyttämämme tehtaat ja hankintakanavat on räätälöity siten, että talotekniikassa yleisesti käytettäviä komponentteja voidaan tilata nopeasti ja suurissa erissä.

Matalan kynnyksen etenemisvaihtoehto

Oumanin OEM-palvelu sopii laitevalmistajalle tai tuotemerkin haltijalle, joka haluaa testata kohdemarkkinaa pienillä valmistusmäärillä mahdollisimman riskittömästi, edullisesti ja nopealla aikataululla.

Oumanin OEM-palveluilla tarkoitetaan tuotteiden ja tiettyjen säätimien kehitystä. Olemme kehittäneet Oumanin historian aikana lukemattomia säätimiä ja muita tuotteita. Nämä jo valmiiksi olemassa olevat tuotteet voidaan räätälöidä vastaamaan tarpeitasi ja myydä osaksi tuotettasi.

Mitä hyötyjä OEM-ratkaisu sisältää?

1. Ouman takaa tuotteesi laadun – Voit vahvistaa omaa myyntipuhettasi kertomalla asiakkaallesi, että tuotteessasi käytetään laadukkaita ja kotimaisia Oumanin säätimiä, jotka on räätälöity käyttötarkoitukseen soveltuvaksi.

2. Asiakkaana sinun ei tarvitse murehtia kehityskustannuksista – Korkeilla valmistusmäärillä pyritään aina kompensoimaan kehityskustannuksia. Kun kehityskustannuksia ei ole, pääset OEM-ratkaisun avulla nopeasti ja helposti liikkeelle myös pienillä valmistusmäärillä.

Erotu kilpailijoistasi omaperäisillä tuotteilla

Oumanin ODM-palvelussa teemme kumppaninasi työtä toivomustesi ja odotustesi mukaan. Palvelu sopii parhaiten laitevalmistajalle tai tuotemerkin haltijalle, joka haluaa erottautua markkinoilla brändinsä näköisillä tuotteilla ja jonka valmistusmäärät riittävät tehokkaaseen kustannusoptimointiin.

Suunnittelemme, valmistamme ja toimitamme tuotettasi. Sinä integroit tuotteen omaan järjestelmääsi. Tuotetta ei leimata Oumanin nimellä, vaan se on täysin sinun omaisuuttasi.

Prosessi tarjoaa täydellisen suojan rahalliselle ja ajalliselle investoinnillesi. Emme voi myydä vastaavaa ratkaisua kilpailijalle, koska tuotteen omistusoikeus on sinulla.

Kilpailukykyisen ja myyvän tuotteen suunnittelu ponnistaa tarpeistasi ja näkemyksistäsi

 • Miltä tuotteen kuuluu näyttää?
 • Miten tuotteen kuuluu toimia?
 • Mitä ominaisuuksia tuotteesta pitäisi löytyä?

Autamme sinua tuotteen suunnittelussa. Katsomme yhdessä läpi vaihtoehtoja ja käymme läpi olennaisia kysymyksiä, kuten…

 1. Mikä on mahdollista ja järkevä tehdä?
 2. Mitä mikäkin vaihtoehto maksaa?
 3. Kannattaako ominaisuudesta x maksaa, jos samalla rahalla on mahdollista ostaa kolme muuta toimivaksi havaittua ja hyödyllistä ominaisuutta?

Autamme sinua valitsemaan oikeat ominaisuudet

Oumanin tuotteessa on tyypillisesti kaksi osiota. Ensimmäinen osa on ohjausjärjestelmä, joka hoitaa laitteen kokonaistoimintaa. Toinen osa on käyttöliittymä, joka kommunikoi käyttäjän kanssa.

Käyttöliittymän ulkoasuun ja toiminnallisuuksiin löytyy tänä päivänä loputtomasti vaihtoehtoja. Tarvitaanko täysgraafinen värinäyttö, vai riittääkö pari “seven segmentin”- näyttöä? Entä kosketusnäyttö ja puheohjaukset?

Tässä vaiheessa on tärkeää tietää, millaisia ratkaisuja markkinat ovat valmiita ottamaan vastaan ja millaiset ratkaisut ovat taloudellisesti järkeviä juuri sinun tilanteessasi.

Neuvottelemme yhdessä kanssasi ratkaisun, joka myy.

Kuinka prosessi etenee?

Esivalmisteluvaihe

Yhteydenoton jälkeen alkaa luonnosten tekeminen ja ajatustyö.

 1. Kerromme tässä vaiheessa, kuinka tilanne tulisi mielestämme hoitaa.
 2. Annamme alustavia arvioita erilaisten ratkaisujen kustannuksista.
 3. Analysoimme, kuinka tuote sopii nykyiseen tuotevalikoimaasi ja miten tuote menisi kaupaksi omissa jakelukanavissasi

Sen jälkeen sovitaan projektin aloittamisesta ja tarkennetaan projektin sisältöä, joka riippuu pitkälti jo tehdyn esivalmistelun laajuudesta. Onko käytettävissä esimerkiksi tuotekuvia, josta voidaan laskea tuotteen suunnittelu- ja valmistuskustannukset? Näistä tiedoista laskemme myös tuotteelle myyntihinnan, jolla voimme myydä tuotetta sinulle.

Tuotteen ja tuotannon suunnitteluvaihe

Varsinaisessa suunnitteluvaiheessa suunnittelemme elektroniikat, ohjelmistot ja mekaniikat tuotteelle. Lisäksi varmistamme, että tuotteen valmistaminen sujuu optimaalisella tavalla.

Tuotten suunniteluun erikoistuneen insinööritoimiston rinnalla ei ole omaa tuotantoa, joka antaa jatkuvaa palautetta. Silloin on usein vaikea nähdä tuotannon vaatimuksia. Tästä syystä ulkopuolisen tahon tuottaman suunnitelman käyttäminen tekee tuotteen valmistamisesta vaikeaa. Oumanin tuotteen ja tuotannon suunnitteluvaiheessa mukana on aina myös tuotannon osaamista.

Suunnittelun ja tuotannon yhteispelillä syntyy suunnitelma, joka minimoi tuotantokustannukset.

Suunnitteluvaiheessa valitaan myös käytettävät komponentit, jotka muodostavat yli puolet kokonaiskustannuksista. Kykenemme valmiiksi viritetyn koneistomme avulla tekemään sellaiset komponenttivalinnat, jotka laadusta tinkimättä pienentävät kokonaiskustannuksia.

Mikäli tuotteelle tarvitaan kolmannen osapuolen hyväksyntä, voimme useimmissa tapauksissa hakea hyväksynnän puolestasi.

Varsinainen tuotantovaihe

Tuotteen valmistukseen tarvitaan kaksi asiaa: tehtaat työntekijöineen ja komponentit, joista tuotteet valmistetaan. Jos tuotantoon menevä tuote on Oumanin suunnittelema, komponenttien saatavuudet, hankintakanavat ja puskuroinnit on varmistettu etukäteen jo suunnitteluvaiheessa. Kun tuotteesi myynti on alkanut ja tuote on tuotannossa, kykenemme toimittamaan tuotettasi aina oikean määrän oikeaan aikaan.

Toimivaksi hiottu koneistomme mahdollistaa myös nopeat ja luotettavat tavarantoimitukset. Asiakkaanamme sinun ei tarvitse varastoida ylisuuria määriä tuotettamme ja sitoa pääomaasi omaan varastoosi mahdollisten toimitusongelman varalle.

Jälkihoitovaihe

Sellaisia tuotteita, joihin ei tarvitse koskaan tehdä muutoksia, ei ole olemassakaan. Tähän tarpeeseen tarjoamme jälkihoitopalveluita.

Kun tuote saadaan tuotantoon, muutostarpeet tulevat esiin:

 1. Ensimmäiset tarpeet tulevat usein esiin myyjän suusta. Tuote myisi paremmin, jos siitä löytyisi yksi lisäominaisuus.
 2. Tarve muutokselle voi syntyä myös laitteen ominaisuudesta, jonka toimivuutta pitäisi pystyä parantamaan.
 3. Markkinoille tulee komponentteja tai ratkaisuja, joilla tuotteen hintaa voidaan laskea.
 4. Komponenteilla on oma elinkaarensa, joihin ei juuri kyetä vaikuttamaan. Kun tietyn komponentin saatavuus loppuu, tarvitaan tilalle vaihtoehtokomponentti tai uusi suunnittelukierros, jolla ongelma saadaan kierrettyä.
 5. Viranomaisvaatimukset muuttuvat ja tuote täytyy päivittää vastaamaan uusimpia vaatimuksia.

Suunnitteilla uusi tuote? Ota yhteyttä:


Pasi Manneros
Myyntijohtaja, Rauma

Juhani Huhta
Avainasiakaspäällikkö, Kempele

Asiakkaidemme kokemuksia

Tilaa tunnukset ja tutustu Ounet etähallintaan

Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin matkapuhelimen selaimella.

SAAT TUNNUKSET JA KIRJAUTUMISLINKIN VÄLITTÖMÄSTI SÄHKÖPOSTIISI. Emme jaa tai luovuta tietojasi eteenpäin. Arvostamme yksityisyyttäsi. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Nimi*

Puhelinnumero*

Sähköposti*

OEM/ODM-palvelut was last modified: tammikuu 9th, 2017 by Ouman Oy