EH-800 usein kysyttyä

Usein kysyttyä EH-800 ja EH-800B -tuotteisiin liittyen

Olemme koonneet tänne muutamia useimmin vastaan tulevia kysymyksiä. Mikäli et löydä täältä vastausta, mieltä askarruttavaan asiaan, voit aina soittaa tekniseen tukeemme 0424 840 600 (arkisin 8-16). Autamme mielellämme! Voit lähestyä meitä myös sähköpostitse huolto(at)ouman.fi

#eh-800, #eh-80, #lämmönsäädin

Säädin ei avaa venttiiliä
Säädin pysyy kiinni-asennossa, vaikka hienosäädöllä yrittää nostaa lämpöä

Tarkista säätimen menovesi-infosta, onko kesätoiminto päällä. Kesätoiminnon ollessa päällä menovesi-infossa näkyy teksti ”Säädin ajaa venttiilin kiinni kesätoiminnassa”. HUOM! Ulkoanturin sijoittaminen varjoon pohjoisen puoleiselle seinälle on tärkeää, jotta säätimen kesätoiminto ei mene turhaan päälle esim. keväällä auringon lämmittäessä. Kesätoiminnon ulkolämpötilaraja on tehdasasetuksena +17°C. Kesätoiminnon voi ottaa pois käytöstä asetusarvovalikosta.

Kesätoiminnon kuvaus
Ulkolämpötilaraja, jossa L1 säätöventtiili ajetaan kiinni. Asetusarvo on yhteinen L1 ja L2 säätöpiireille. Kesätoiminto poistuu käytöstä kun ulkolämpötila on vähintään 0,5°C alle asetusarvon ja poistumisviive (maksimi poistumisviive on 12h = tehdasasetus) on kulunut loppuun. Kesätoiminto menee pois päältä, jos menoveden jäätymisvaara hälyttää. Jos lämmitystavaksi on valittu kosteiden tilojen lattialämmitys, kesätoiminto on tehdasasetuksena ”ei käytössä”.

Kesätoiminnon poistumisviivellä viivästytetään lämmityksen aloitusajankohtaa niin, ettei lämmitys mene kesäöinä turhaan päälle, vaikka ulkolämpötila kävisikin hetkellisesti lähellä nollaa. Poistumisviive on kesätoiminnon päälläoloaika x 1.7, kuitenkin rajoitettuna ”poistumisviiveen maksimi” -asetusarvoon. Poistumisviive nollautuu seuraavissa tapauksissa: Jos huoneanturi on käytössä ja huonelämpötila putoaa vähintään 0,5°C alle asetusarvon tai jos tulee sähkökatkos.

EH-800:n asennus EH-8:n tai EH-80:n tilalle

EH-8
– KAIKKI OSAT TULEE VAIHTAA. NOUDATA ASENNUSOHJETTA!
– Ulkoanturin johtoa voi käyttää hyödyksi (ei tarvitse vetää uutta johtoa), mutta mittauselementti ja pistokeliitin tulee vaihtaa.

EH-8 HR ja I-mallit
– Vanhaa ulkoanturia ja huoneyksikköä voi käyttää. Jotta EH-800:n muovinen päätykotelo mahtuu paikoilleen, tulee ulkoanturin kaapelit katkaista ja vaihtaa uuden ulkoanturin pistokeliitin vanhaan anturikaapeliin.

EH-80
– EH-80:n asennuspelti sopii EH-800:een.
– Sovitekappale täytyy vaihtaa, jotta säädin pysyy venttiilissä paikoillaan. EH-80:n sovitteen lukitusjousi on lyhyempi kuin EH-800:n sovitteessa.
– Vanhaa ulkoanturia ja huoneyksikköä voi käyttää. Jotta EH-800:n muovinen päätykotelo mahtuu paikoilleen, tulee ulkoanturin kaapelit katkaista ja vaihtaa uuden ulkoanturin pistokeliitin vanhaan anturikaapeliin.

EH-800 ulkoanturin johdon jatkaminen

EH-800 ulkoanturin johtoa voi jatkaa. Apuna voi käyttää esim. säätimen mukana toimitettua liitosjohdon kytkentärasiaa sekä sokeripalaliittimiä. Ulkoanturin johdoista kytketään musta ja punainen.

Voiko yhtä ulkoanturia käyttää useampaan säätimeen (ulkoanturin haarottaminen)?

Ei voi mittaushäiriöiden takia.

EH-800 sähkökatkovarmistus

Jos säätimeen ei tule käyttöjännitettä kolmeen vuorokauteen, niin kellonaika, päivämäärä ja vuosi pitää asettaa uudelleen. Kaikki asetusarvot ja niihin tehdyt muutokset (esim. aikaohjelmat) säilyvät kuitenkin muistissa.

Mikä sovite käy säätimeeni?

Venttiilin kiinnitys säätimen vaihteistoon on muuttunut EH-800 versiosta 3.0.0 lähtien. Kaikki 3.0.0 ja uudemmat säätimet tarvitsevat uuden sovitesarjan, joka toimitetaan säätimen mukana. Säädinpakkauksessa on myös vihreä tarra, jossa kerrotaan että pakkaus sisältää uuden sovitesarjan. HUOM! poikkeuksena ESBE VRG/VRG venttiilien sovite, joka on tilattava erikseen. Uusi VRG/VRB -venttiileille sopiva sovite on tyypiltään SOV-ESBE 2. Vanha sovite on tyyppiä SOV-ESBE, ja se ei passaa säätimeen versiosta 3.0.0 eteenpäin.

Mikä sovite käy ESBE VRG tai VRB -venttiileihin?

EH-800 säätimen versiosta 3.0.0 lähtien sovitteen täytyy olla SOV-ESBE 2. Vanhempiin säätimen versioihin oikea sovite on SOV-ESBE. HUOM! Sovite on tilattava erikseen. Se ei sisälly säädinpakkaukseen.

Kuinka liitän Kotona-Poissa-kytkimen kun säätimen käytössä on TMR/SP (eli sillon vapaita mittauskanavia ei ole)

Hankkimalla EXU-laajennusyksikön.

TMR/P huoneanturin käyttö EH-800:ssa

Jos käytettävissä on EH-80:n sisäanturina toiminut TMR/P, sitä voidaan käyttää EH-800:n kanssa seuraavasti:

1. TMR/P:tä on valmistettu kahdella eri piirilevykokoonpanolla. Vanhemmassa on 2 liitintä piirilevyllä, ja sitä voi käyttää

a) joko kompensointiin, jolloin se kytketään liitäntärasiaan (mu, pun.) ja säätimeltä otetaan käyttöön mittaus 4 ja TMR/P huonekompensointi

b) tai sitä voidaan käyttää huonelämpötilan mittaukseen, jolloin piirilevyllä oleva piikkirima J1 oikosuljetaan, jolloin se vastaa toiminnaltaan TMR:ää (huonemittaus). Kytkentä tapahtuu liitäntärasiaan (mu ja valk.) ja säätimeltä otetaan käyttöön mittaus 3.

2. Uudemmassa TMR/P:ssä on nelinapainen liitinrima ja sen piirilevyllä on liitin J1, jossa on merkinnät jumpperin paikasta (TMR/P tai TMR/SP) ja se kytketään säätimen asennusohjeen mukaisesti.

TMR = Huonelämpötila
TMR/P = Huonesäätö (kompensointi)
TMR/SP = Huonelämpötila ja huonesäätö
Liitäntärasia = EH-800:n mukana toimitettava liitosjohdon kytkentärasia

Mistä voin ostaa EH-800-lämmönsäätimen?

Ouman Oy ei myy suoraan kuluttajille tuotteita. EH-800 sääditä on saatavissa mm. alue-edustajiltamme tai useimmista LVI-liikkeistä ja tukuista kautta maan.

EH-80-säätimen valmistus on lopetettu. Huollossamme on varaosina vielä virtalähdettä ja ulkoanturia vanhaan EH-80-säätimeen.

Mistä löydän EH-80 säätimen käyttöohjeen?

Tästä voit ladata valikoimastamme poistuneen EH-80 säätimen käyttöohjeen (FIN)

EH-800 usein kysyttyä was last modified: tammikuu 9th, 2017 by Ouman Oy