Lämpömestari

Lämpömestari -palvelu ratkaisee taloyhtiön lämmitykseen liittyvät ongelmat ja tuo jopa 20% säästöt lämmityskustannuksiin

Ouman on energiatehokkaan taloyhtiön tärkein kumppani. Lämpömestarin avulla taloyhtiöt säästävät jopa 20% lämmityskuluistaan. Lämpömestari –palvelua hyödyntää jo yli 2500 taloyhtiötä. Hankintaa suojaa tyytyväisyystakuu.

1. Ongelma – Tuuli

Lämmitystä säädettäessä tuulen jäähdyttävään vaikutukseen varaudutaan niin sanotulla jatkuvalla tuulivaralla. Tämä johtaa siihen, että tyynellä säällä verkostoon syötetään liikaa lämpöä.

Ratkaisu

Laitteistomme huomaa huoneistojen jäähtymisen ja lisää lämpöä tuulisella säällä reaaliajassa. Näin lämpöä käytetään vain todelliseen tarpeeseen ja ns. jatkuva tuulivara voidaan poistaa.

2. Ongelma – Aurinko

Aurinko lämmittää huoneistoja eri tavalla eri puolilla taloa. Nykyinen lämmönsäädin ei tunnista huoneistoissa tapahtuvia lämmönnousuja.

Ratkaisu

Laitteistomme tunnistaa huoneistoissa tapahtuvat lämmönmuutokset. Auringon ja asumisen aiheuttamat ilmaisenergiat saadaan hyödyksi täysimääräisinä.

3. Ongelma – Lämpötilan lasku yöllä

Nykyinen säädin syöttää lisää lämpöä verkostoon yöllä, kun ulkolämpötila laskee. Talon rakenteisiin varastoitunutta ilmaislämpöä ei hyödynnetä huoneistojen lämmittämiseen.

Ratkaisu

Palvelumme puitteissa käyttöönotettu laitteisto tunnistaa huoneiston todellisen lämmöntarpeen, eikä vaadi lisälämpöä pelkän ulkolämpötilan mukaan.

4. Ongelma – Lämpötilojen epätasapaino

Verkoston lämpötila on säädetty kylmimmän huoneiston mukaan, jolloin valtaosassa huoneistoja on tarpeettoman tai jopa epämiellyttävän kuuma.

Ratkaisu

Laitteistomme käyttöönoton yhteydessä esille tulevaa lämmitysverkoston epätasapainotilannetta korjataan huoneistokohtaisesti. Tasapainotus ja huoneistoista saatava tieto varmistavat riittävät ja tasaiset lämpöolot jokaiseen huoneistoon.

5. Ongelma – Ylikuuma verkostovesi

Liian kuumana virtaava verkostovesi häiritsee patteritermostaattia, jolloin huoneen lämpötila vaihtelee.

Ratkaisu

Laitteistomme ansiosta verkostoveden lämpötila on oikea, jolloin myös termostaatit toimivat oikein. Patterit pysyvät sopivan lämpiminä koko pinta-alaltaan, jolloin vedontunne ja pattereiden kohina vähenevät. Myös termostaattien venttiilit kestävät pidempään.

6. Ongelma – Korkeat kulut

Kiinteistökohtainen kaukolämmön perusmaksu on korkea, kun lämmitystä ohjataan pelkän ulkolämpötiedon perusteella. Mitoitus on usein kaiken varalta määritelty liian suureksi, jolloin perusmaksua maksetaan jatkuvasti liikaa.

Ratkaisu

Laitteistomme ja lämmitysjärjestelmän säädön ansiosta energiankäytön hyötysuhde kasvaa ja kaukolämmön vesivirta pienenee. Kiinteistökohtainen perusmaksu tarkistetaan oikealle tasolle.

Kuinka Ouman Lämpömestari -palvelu toimii käytännössä?

Laitteiston toimintaperiaate

Laitteistomme asennetaan kiinteistöön avaimet käteen -periaatteella ja se huomioi auringon, ihmisten, kodinkoneiden ja muiden ilmaisten lämmönlähteiden tuottaman lämmön.

Laitteistomme mit­taa perinteisen ulkolämpötilatiedon lisäksi kiinteistön sisältä todellista lämmöntarvetta reaaliajassa ja kertoo saamansa tiedon lämmönsäätimelle, joka jakaa verkostoon optimaalisen määrän lämpöä. Näin varmistetaan optimaalinen sisälämpötila ja hyvä veden virtaus lämmitysverkostossa. 

Lämpömestari ei ole pelkkä laitteisto – se on kokonaispalvelu:

  • Teemme säästökartoituksen kiinteistöihin
  • Tiedotamme kiinteistön asukkaille
  • Asennamme tarvittavan laitteiston
  • Teemme lämmitysjärjestelmän viritystyöt
  • Seuraamme ja raportoimme syntyneitä säästöjä
  • Tarjoamme tyytyväisyystakuun

saasto2

Ouman Lämpömestari -palvelulla saavutamme jopa 20 % säästön lämmityskuluista

Lämmityskulut ovat taloyhtiön suurin kuluerä – ne muodostavat noin 25 %:n osuuden kaikista kuluista. Ouman Lämpömestari-palvelulla saavutamme tyypillisesti 10-20 % säästön lämmityskuluista. Taloyhtiölle se tarkoittaa useiden tuhansien eurojen säästöjä.

Investointi maksaa itsensä takaisin nopeasti, yleensä noin kahdessa vuodessa. Hankinta turvataan kattavilla takuilla, joihin voit tutustua alla!

Kaksi tapaa hankkia Lämpömestari-palvelu:

OUMAN MAKSUAIKA – mahdollistaa taloyhtiölle Lämpömestari-laitteiston hankinnan ilman suuria alkuinvestointeja. Hinta koostuu 36 samansuuruisesta kuukausierästä.

OUMAN INVEST – on kertahinnoiteltu hankintamalli, johon ei liity ylläpito- tai leasingkustannuksia. Takaisinmaksuaika on keskimäärin vajaa kaksi vuotta.

Takaamme onnistuneen investoinnin

12 kk tyytyväisyystakuu – Tavoittelemme huoneistoissa + 22 °C lämpötilaa ja takaamme, ettei huoneiden lämpötila pysyvästi laske alle + 21 °C. Mikäli näin käy, teemme tarvittavat säätötyöt tilanteen korjaamiseksi.

Ennen Lämpömestari -palvelun käyttöönottoa teemme kiinteistössä veloituksettoman säästökartoituksen, jossa varmistetaan perusasioiden toimivuus ja tehdään tarvittaessa toimenpide-ehdotuksia.

Haluatko kuulla lisää teidän taloyhtiönne säästömahdollisuuksista?


Petri Alen
Aluejohtaja
050 3747 881

Asiakkaidemme kokemuksia

Tilaa tunnukset ja tutustu Ounet etähallintaan

Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin matkapuhelimen selaimella.

SAAT TUNNUKSET JA KIRJAUTUMISLINKIN VÄLITTÖMÄSTI SÄHKÖPOSTIISI. Emme jaa tai luovuta tietojasi eteenpäin. Arvostamme yksityisyyttäsi. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Nimi*

Puhelinnumero*

Sähköposti*

Lämpömestari was last modified: elokuu 30th, 2017 by Ouman Oy